199. Babeczki marchewkowe ( bez glutenu i cukru ).
Babeczki marchewkowe z orzechami pekan
( bez glutenu, bez białego cukru )
Składniki:
- 100g mąki ryżowej
- 100g bezglutenowych płatków owsianych
- 3 jajka ( M )
- 50g masła ( u mnie wegańskie )
- 100 ml napoju roślinnego ( u mnie smak migdałowo - laskowy - bez cukru )
- płaska łyżeczka sody
- 300g startej marchewki ( na grubych oczkach )
- 15g kakao
- 50g rodzynek
- 50g pokruszonych orzechów pekan
- 50g cukru kokosowego
Sposób przygotowania:
- białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę
- mąkę, płatki, sodę, cukier kokosowy, kakao, wymieszać
- dodać jajka, rozpuszczone masło, napój, marchewkę, wymieszać
- dodać upite biała jaj, wymieszać
- dodać orzechy i rodzynki, wymieszać
- przełożyć masę po dwie łyżki do foremek na babeczki
- posypać surowe babeczki płatkami owsianymi
- piec 40 minut w 180 oC.
Z przepisy wychodzi 10 babeczek.
Wartości odżywcze w jedne babeczce:
Kilokalorie: 229
Białko: 5.4 g
Tłuszcze: 11.6 g
Węglowodany: 26.2 g
-------------------------------------------------------------------------
Tu mnie znajdziesz:
Pat
12 COMMENTS
Wyglądają apetycznie, muszę wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńTa masa wygląda pysznie <3 babeczki z resztą też
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńI w dodatku bez dodatku cukru :)
Musze wypróbować przepis bo wyglądają smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńKupiłaś mnie nimi :D Kocham marchewkowe wypieki!
OdpowiedzUsuńUwielbiam orzechy pecan :). Muszę wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://allicestyle.blogspot.com/
Szczególnie po przekrojeniu te babeczki prezentują się bosko :D
OdpowiedzUsuńJak patrzę na te zdjęcia to mam ochotę biec i piec! <3
OdpowiedzUsuńJakie cudowne!:O Chyba się skusze na takie wypieki.
OdpowiedzUsuńTe babeczki wyglądają obłędnie! <3
OdpowiedzUsuńMarchewkowe - moje ulubione i to na dodatek w zdrowej wersji, uwielbiam !
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie
OdpowiedzUsuńDziękuje za Twój komentarz!