201. Waniliowe ciasteczka z czekoladą - bez glutenu, bez cukru, bez laktozy.
Waniliowe ciasteczka z czekoladą
(bez glutenu, bez cukru, bez laktozy)
Składniki:
- 250g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 50g roślinnego mleka
- wanilią naturalna
- 50g wegańskiego masła (lub oleju )
- 10g słodzika ( smakowy odpowiednik 50g cukru )
- 80g rozdrobnionej gorzkiej czekolady.
Sposób przygotowania:
Wszystko razem wymieszać, uformować ciasteczka na papierze do pieczenia.
Piec 25minut w 180oC.
Z przepisu wychodzi 10 ciasteczek.
Wartości odżywcze w 1 ciasteczka
Kcal: 174, Białko: 3.7g, Tłuszcze:6.7g Węglowodany: 24g
Grafika do pobrania/ zapisania / wydrukowania.
Miłego tygodnia
Pat
Pamiętajcie o uśmiechu!
- 10g słodzika ( smakowy odpowiednik 50g cukru )
10 COMMENTS
Idealne! Dawno takich nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie, ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu :) Mam w domu make jaglaną, powinna się sprawdzić także w tym przepisie. Na pewno w najbliższym czasie wykorzystam Twój przepis.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie odrobinę za dużo kalorii :P chyba wrócę do mojego fit rafaello :) (20kcal w kulce :D)
OdpowiedzUsuńMniam, prezentują się wyśmienicie.
OdpowiedzUsuńna mąkę ryżową od dawna mam chrapkę- chcę ją zmielić sama tylko nie wiem który ryż wybrać, może na początek zwykły biały długoziarnisty. w każdym razie nie mam takich fajnych płatków czekoladowych ale pokombinuję z innymi dodatkami:)
OdpowiedzUsuńBoszzzz wyglądają obłędnie! Już wiem, że córce by pasowały :)
OdpowiedzUsuńpotwierdzam, pyszne! :D
OdpowiedzUsuńSuper ciasteczka! Po prostu rewelacja :)
OdpowiedzUsuńPrzecież to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie <3
OdpowiedzUsuńDziękuje za Twój komentarz!