546. BLOGmas- cynamonowe rolsy [ wegańskie ]
Składniki na 8 sztuk:
- ciasto francuskie
- 6 łyżek cukru kokosowego
- 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 4 łyżki cynamonu
Sposób przygotowania:
- rozwinąć gotowe ciasto ( oczywiście można zrobić samemu )
- ciasto wysmarować olejek kokosowym, posypać szczelnie cukrem i cynamonem
- zwinąć w rulon ( posypką do środka ) i pokroić na 8 części
- rolsy wyłożyć na papier do pieczenia i piec 15 minut w 180oC
Gotowe ! :)
Przepis jest prosty ale pokazałam Wam go, bo zabieram rolsy do samolotu. :)
- ciasto francuskie
- 6 łyżek cukru kokosowego
- 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 4 łyżki cynamonu
Sposób przygotowania:
- rozwinąć gotowe ciasto ( oczywiście można zrobić samemu )
- ciasto wysmarować olejek kokosowym, posypać szczelnie cukrem i cynamonem
- zwinąć w rulon ( posypką do środka ) i pokroić na 8 części
- rolsy wyłożyć na papier do pieczenia i piec 15 minut w 180oC
Gotowe ! :)
Przepis jest prosty ale pokazałam Wam go, bo zabieram rolsy do samolotu. :)
7 COMMENTS
Pysznie wyglądają :) Zjadła bym takiego rolsika :)
OdpowiedzUsuńBoskie wyszły <3
OdpowiedzUsuńUwielbiamy takie ciasto francuskie jeść jeszcze ciepłe kiedy jest najbardziej chrupiące <3
OdpowiedzUsuńkocham takie cynamonowe przysmaki :)
OdpowiedzUsuńCzy możesz powiedzieć jakiej marki używasz wegańskiego ciasta francuskiego:)? Chciała bym spróbować:)
OdpowiedzUsuńW UK większość jest wegańskich ;) A w PL te z biedronki. W Niemczech kupuje w EDEKA.
UsuńWow! Super, przyznam, że nie czytałam składu bo byłam przekonana, że jednak będzie chociaż jakiś ułamek masła! Bardzo dobra wiadomość, chociaż chyba nie dla miłośników cista francuskiego, którzy liczą jednak na masło w składzie,hehe:)
UsuńDziękuje za Twój komentarz!